17 januari 2018

Toevertrouwd aan de mensheid: Weeskinderen

Weeskinderen zijn voor ons altijd een prioriteit geweest. Zij zijn door de mensheid aan ons toevertrouwd. Zij hebben hun ouders verloren aan oorlogen of hebben gezien hoe hun ouders het leven lieten door ziektes of ongelukken. Over de hele wereld zijn ouders slachtoffers geworden van de wereldse lusten van anderen. Hun kinderen hebben nog voordat hun kindertijd voorbij was kennis gemaakt met het kille gezicht van oorlog. Weeskinderen hebben hun moeders en vaders niet meer bij zich. Zij verdienen het meer dan iedereen om beschermd te worden.

Onze profeet, die zelf ook een wees was, is getuige geweest van de manier waarop weeskinderen werden mishandeld in de samenleving waarin hij leefde. Om die reden is hij uitermate strikt geweest over het beschermen van de rechten weeskinderen. Zowel in de Koran als in zijn vele Ahadith(overleveringen van de profeet Mohammed) heeft hij dit ter sprake gebracht en onder de aandacht van zijn metgezellen en ummah gebracht.

Het helpen van een weeskind doen we met het tonen van liefde en barmhartigheid. We zorgen ervoor dat het kind zijn of haar eenzaamheid vergeet en geven het kind zelfvertrouwen om op eigen benen te staan.

Ieder kind dat zijn of haar vader heeft verloren heeft bescherming nodig. Voor het kind zelf, de bezittingen van het kind en zelfs de educatie en opvoeding van het kind is een voogd nodig.

Als IHH Nederland voeren wij allerlei projecten uit voor weeskinderen die onder de barre omstandigheden van oorlogs- en crisisgebieden proberen te overleven. Met deze projecten proberen we zoveel mogelijk behoeften als onderdak, voedsel, kleding en onderwijs te vervullen. Ethiopië, Somalië, Afghanistan, Niger, Tsjaad, Kameroen, Gambia, Palestina, Kirgizstan, Bosnië Herzegovina, Indonesië, Bangladesh, Albanië, Sri Lanka, Filipijnen en Oeganda zijn de landen waar IHH Nederland continu weesprojecten uitvoert en de voortgang van deze bijhoudt.

Ons team gaat regelmatig op bezoek naar deze weeskinderen en stuurt elk jaar een weesrapport op aan de donateur van het kind. Een maandelijks bijdrage van €30-, wordt volledig uitbetaald aan het weeskind zodat deze gebruik kan maken van het bedrag. Ook onze weldoeners kunnen deelnemen aan de weesprojecten door op de website of op het bureau een weesformulier in te vullen.

Met een bijdrage van €30,- kunt u per maand de voogd worden van een weeskind. (https://ihhnl.org/yetimler/ ). Of u kunt met een eenmalige bijdrage van €20,- een weeskind voorzien van kleding en een glimlach. (https://ihhnl.org/online-bagis/ ).

 

Delen