9 mei 2024

Vissersboot Hulpproject

IHH Nederland realiseert sinds 5 jaar duurzame projecten in Sri Lanka, om het leven van de meest behoeftigen in het land te verbeteren. Het eiland is niet alleen van buiten, maar ook van binnen voorzien van water door overvloed aan rivieren en meren. Visserij vormt dan ook een zeer belangrijke sector voor het inkomen van de populatie. Net als in veel arme landen het geval is, kunnen ook de minderbedeelden in Sri Lanka nauwelijks gebruik maken van hun eigen rijkdommen. Alhoewel vissers met een zeer simpele boot in hun inkomen kunnen voorzien, vormt armoede een obstakel voor dit proces en belemmert hen in het benutten van de voordelen van de lokale wateren.

De organisatie heeft het vissersboot project in Sri Lanka voor het eerst op 27 mei 2019 verwezenlijkt. In de opvolgende jaren is dit project voortdurend gerealiseerd. De meest recente distributie vond plaats op 4 april 2024, in de dorpen gelegen aan het Nuwara Wewa meer. Hierbij werden 39 vissersboten gedistribueerd. Sinds 2019 heeft de organisatie in totaal 251 Sri Lankanen verblijd met een vissersboot.

De vissers die de boten ontvangen, verdienen een gemiddeld inkomen naar de standaarden van Sri Lanka. Zodoende creëren we een duurzame oplossing voor deze mensen en helpen hen in zelfvoorziening. Dit draagt bij aan de mentale en fysieke gezondheid van de vissers, maar ook van hun families. Bovendien creëert het project indirect ook een inkomen voor vissersboot ateliers.

De kosten van dit mooie duurzame project bedragen € 325. Middels deze investering kunt u een visser in Sri Lanka van een inkomen voorzien en verlossen van een armoedig bestaan.

IHH Nederland ervaart het geluk van het verwezenlijken van haar missie, waarbij we in plaats van het uitdelen van vis aan armen, hen leren vissen. Immers; je kunt iemand beter leren vissen, zodat hij z’n leven lang vis te eten heeft.

Delen