21 maart 2024

Gaza Hulpprogramma

Gaza is het dichtstbevolkte gebied ter wereld én een van de armste regio’s ter wereld als gevolg van een jarenlange blokkade. De behoeftige bewoners van Gaza hebben allerlei soorten hulp nodig.

Als IHHNL leveren wij al 17 jaar regelmatig hulp aan Gaza. Daar hebben wij noodzakelijke projecten, zoals voedsel, water, weeskinderen, onderwijs, sociale steun, gezondheidszorg, landbouw en veeteelt uitgevoerd.

Momenteel helpen we maandelijks gemiddeld 1225 weeskinderen in Gaza in het kader van ons sponsorproject. Daarnaast verlenen we maandelijks hulp aan 73 behoeftige gezinnen in het kader van het ‘Arme Familie Project’. Na de laatste aanslagen zijn alle communicatiekanalen in Gaza afgesneden. Sindsdien hebben we zeer beperkte mogelijkheden gehad om met onze partnerorganisatie te communiceren. Op dit moment hebben we geen informatie over het lot van onze wezen, broeders en zusters in Gaza. Omdat Gaza op dit moment niet veilig is, kan onze partnerorganisatie onze wees- en  arme families niet bezoeken. Wanneer de vrede in Gaza is hersteld, zullen onze wezen en arme families zo snel mogelijk worden gecontacteerd en zullen onze sponsors worden geïnformeerd over hun situatie.

 

Op 7 oktober 2023 brak er een grote oorlog uit tussen de Gaza-regio van Palestina en Israël. Tijdens deze oorlog hebben er grote verwoestingen plaatsgevonden in de Gaza-regio, waarbij duizenden mensen om het leven zijn gekomen en duizenden mensen  gewond zijn geraakt. Ruim een ​​miljoen mensen moesten hun huizen verlaten. Deze situatie heeft gezorgd voor groot lijden voor de bevolking van Gaza. Naast voedselbehoefte is er ook behoefte ontstaan aan andere noodzakelijke hulpmaterialen.

Voor het begin van de huidige aanvallen heeft IHHNL een aanzienlijk bedrag aan hulpgeld aan Gaza overgemaakt. Met behulp van onze partnerorganisatie in Gaza is het hulpgeld uitbesteedt aan hulpprojecten. Na de recente aanvallen hebben wij dankzij uw donatiegelden hulp kunnen verlenen aan ongeveer 30.000 slachtoffers van Gaza.Op dit moment worden onze betalingen aan Gaza gedaan en het geld dat we hebben gestuurd, staat op de rekening van onze partnerorganisatie. Onze Ramadanhulp en andere hulp voorzien in de behoeften van de slachtoffers in Gaza.

Echter, wij denken niet dat de situatie in Gaza, waar 2,4 miljoen mensen wonen, zich zal blijven voortzetten en dat de mensen daar massaal zullen verhongeren. Uiteindelijk zal de hulpcorridor worden geopend en zal onze hulp de slachtoffers bereiken. Daarom zetten wij onze hulpcampagne voor Gaza voort.

De oorlog in de Gaza  gaat in volle hevigheid door. In termen van dood en verwoesting is dit een oorlog die zijn weerga niet kent. De gehele bevolking, ongeveer 2,4 miljoen mensen die in Gaza leven, kunnen zich niet meer voorzien in hun meest essentiële basisbehoeften. Tienduizenden gewonden kunnen niet behandeld worden. Kinderen, de toekomst van de mensheid, worden van hun leven beroofd.

Als IHHNL hebben we sinds de eerste dag van de oorlog alles in het werk gesteld om families die het slachtoffer zijn van de oorlog te helpen. We hebben al onze middelen ingezet om noodhulp te bieden. Enkele dagen voor de oorlog hebben we 200.000 euro naar onze partnerorganisatie in Gaza gestuurd. Daarmee hebben we ons ons best gedaan om noodhulp te verlenen aan de oorlogsslachtoffers in Gaza.

Vanwege de langdurige oorlog en het uitputten van de voedsel- en medicijnvoorraden in Gaza, is het regelen van noodhulp van buitenaf aan Gaza essentieel geworden. Omdat de oorlog en de sancties erg hard verlopen, is het erg moeilijk geworden voor organisaties om hulp naar Gaza over te brengen. Samenwerking met (staats)instellingen zoals de Rode Halve Maan is juist nu een bittere noodzaak. Op dit moment werken de Turkse Rode Halve Maan en de Egyptische Rode Halve Maan samen om hulp te bieden aan Gaza via de grensovergang Rafah, zij het in beperkte aantallen. De hulp van IHHNL bereikt Gaza ook via de Rode Halve Maan. IHHNL heeft medische voorraden en voedselpakketten klaargezet in het magazijn van de Rode Halve Maan in de haven van Izmir en zullen binnenkort op de schepen worden geladen voor transport naar Gaza.

Deze oorlog zal niet eindeloos voortduren. Zodra de rust is teruggekeerd, zullen de slachtoffers in Gaza allerlei soorten (nood)hulp nodig hebben. Daarom is uw steun deze dagen heel belangrijk. Het is de dag van solidariteit en verbondenheid.

 

12.03.2024

28.02.2024

16.02.2024

05.02.2024

18.01.2024

08.12.2023

01.12.2023

27.11.2023

26.10.2023

23.10.2023

20.10.2023

18.10.2023

Delen