Water Projecten

2,1 mil­jard mensen ter wereld niet over schoon drinkwater in huis be­schikken
Dagelijks sterven meer dan 800 kinderen onder de 5 jaar aan diarree wegens gebrek aan hygiene en schoonwater
0
Waterputten geopend in 2022
0
Sinds 2005 totaal waterputten geopend

Locaties van waterprojecten en het bedrag

Veelgestelde vragen

U kunt via www.ihhnl.org doneren voor een waterput. Verder kunt u ook doneren voor een waterput door het aanvraagformulier op kantoor in te vullen. Elk waterput bevat een naambord. De donateur bepaalt zelf wat er op het naambord komt te staan. Na afronding van de betaling van uw donatie ontvangt u van ons een bevestigingsmail. Hierna wordt uw donatie in het systeem verwerkt. Het realiseren van de waterput duurt gemiddeld 6 maanden. Voor Pakistan is deze tijdsduur langer, namelijk 8 maanden. (Door de huidige omstandigheden betreffende Corona kan deze tijdsduur vertraagd worden). Na het realiseren ontvangt de donateur foto’s, video en een rapport (op USB) met gedetailleerde uitgaven van de waterput. Dit zal verstuurd worden naar het postadres van de donateur.

Het realiseren van een waterput duurt gemiddeld 6-8 maanden. Dit komt onder andere door de volgende factoren:

  • Het realiseren van de waterput begint niet op het moment dat u heeft gedoneerd. Nadat de donaties voor de waterputten een bepaald aantal hebben bereikt, worden de partnerorganisaties op de hoogte gebracht en beginnen de werkzaamheden. Dit kan enige tijd duren.
  • Het desbetreffende land zal de locaties voor de waterputten goed moeten onderzoeken. Verder zal er vergunning van de officiële autoriteiten verkregen moeten worden.
  • Na het realiseren van de waterputten zullen deze gecontroleerd worden. Vervolgens vindt er per put op verschillende locaties een officiële opening plaats dat tijd vergt.
  • Na de officiële opening zullen de foto’s, video en de gegevens van de waterput verstuurd worden naar het kantoor van IHH Nederland. Hier worden ze samengesteld tot een compleet rapport.

De prijzen voor een waterput verschillen per land vanwege enkele factoren:

  • De verschillende modellen van de waterput
  • De bodemdiepte van de waterput
  • De economische omstandigheden van het land
  • De waterputten liggen ver van de hoofdstad of grotere steden

Dit verschilt per land. IHH Nederland is 12 jaar geleden gestart met het realiseren van de waterputten in Afrika. Regelmatig controleren wij de gerealiseerde waterputten. Tot op heden is elk gerealiseerde waterput in gebruik. Onze partnerorganisaties in Afrika geven ons een garantie van 15 jaar. De partnerorganisaties in Afghanistan en Pakistan geven ons een garantie van 10 jaar. Voor Sri Lanka en Indonesië is dat 7 jaar en voor Bangladesh is dat 5 jaar. Verder zijn de partnerorganisaties verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van de waterputten.

NB: Wanneer de droogte in een land lange tijd boven de seizoennormen ligt, neemt de levensduur van de waterputten ook af.

Laatste nieuws