18 juni 2022

Palestina-Gaza Naaimachine Hulpproject

IHH Nederland heeft nogmaals een zeer belangrijk project in Gaza-Palestina gerealiseerd. Gaza is namelijk een van de meest armste regio’s in de wereld.

Volgens een recent rapport van de OCHA (Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Aangelegenheden, de Verenigde Naties) heeft % 63 van de gehele bevolking in Gaza een armoedig bestaan. Daarnaast verkeren 210.000 (10% van de bevolking) in acute nood. In een rapport van het Wereldvoedselprogramma (WFP) uit 2021, wordt vermeld dat een op de vijf mensen in Gaza voedselonzekerheid hebben.

Volgens PCBS (Palestijns Centraal Bureau voor de Statistiek) heeft werkloosheid in Gaza een piek van %47 bereikt. OCHA vermeldt dat %40 van de bevolking geld leent om voedsel te kunnen kopen, 19% spullen verkoopt en dat 8% huisgenoten ergens heen stuurt om eten te vinden. Uit meerdere bronnen blijft ook dat de bevolking de consumptie en aankoop van algemene behoeften verminderd heeft. Er zijn veel financiële crisissen opgedoken in de stad,  wegens de gebeurtenissen in het afgelopen jaar in de wereld en Gaza zelf. De prijs van veel goederen is toegenomen, de economische kansen zijn verminderd en hebben zodoende geresulteerd in een toename van werkloosheid.

Als hulporganisatie is het onze voornaamste taak en doel om hulpprojecten te realiseren die het leven van behoeftige mensen wereldwijd verbeteren. In dit kader hebben we in Gaza-Palestina het Naaimachine Hulpproject gerealiseerd. Middels dit project beogen we de behoeftige families in Gaza te ondersteunen en hen te helpen voorzien in een inkomen. De toegewezen individuen zullen met deze naaimachines zelfredzaamheid ontwikkelen. Naast een naaimachine hebben deze personen ook allerlei accessoires zoals een schaar, meetlint, draad, stof etc. meegekregen. In totaal hebben 37 behoeftige individuen geprofiteerd van dit project. In regio’s als Gaza zijn dit soort duurzame projecten van levensbelang. IHH Nederland zal deze projecten dan ook blijven voortzetten in de toekomst.

Doelgroep:

  • Weduwen en gescheiden vrouwen
  • Families zonder inkomen
  • Zeer behoeftige en arme families

Resultaten van het project:

  1. 37 families zijn voorzien van een maandelijks inkomen
  2. Het project heeft bijgedragen aan het tegengaan van armoede
  3. De behoeftigen zijn voorzien van sociale en psychologische steun
  4. Het heeft de invloeden van de minstens 16 jaar voortdurende embargo verlicht

 

Delen