16 augustus 2022

Palestina-Gaza Kippen Hulpproject

Het realiseren van landbouw- en veeteeltprojecten is een van de meest efficiënte en lucratieve manieren voor armoedebestrijding. Overal ter wereld, in alle regio’s en klimaten, zijn er kansen voor landbouw en veeteelt. Als men voldoet aan bepaalde eigenschappen, dan kunnen verschillende landbouw- en veeteelt projecten gerealiseerd en kansen voorhanden benut worden.

Deze projecten zijn ook belangrijk voor het Palestijnse volk in Gaza. Wegens het heersende embargo zijn er namelijk onvoldoende werkgelegenheden. Het volk heeft behoefte aan duurzame inkomstbronnen die op korte termijn gegenereerd kunnen worden. Landbouw- en veeteelt projecten vormen een belangrijk deel van deze inkomstbronnen.

IHH Nederland realiseert al jaren de olijf- en citrusboom projecten in de Gazastrook en helpt het volk zodoende aan een duurzaam inkomen. Dit jaar heeft de organisatie ook het kippenproject gestart. In het kader van dit project zijn aan 35 families 35 legkippen gedistribueerd. Bovendien hebben alle families kippenvoer voor 6 maanden, en een waterton voor de consumptie van de kippen ontvangen.

Doel en resultaten:

  • Bestrijden van armoede in Gaza;
  • Creëren van duurzame inkomstbronnen voor behoeftige families;
  • Bijdragen aan de lokale economie met de geproduceerde eieren;
  • Bemiddelen in de consumptie van een belangrijk voedingsmiddel;
  • Werkgelegenheden in Gaza faciliteren, waar het percentage werkloosheid onhoudbaar is;
  • Verminderen van interne en externe sociale problemen, die worden veroorzaakt door armoede.

Alhoewel IHHNL jarenlang ervaring heeft op het gebied van kippenfokkerij projecten, is dit de eerste keer dat het project in Gaza gerealiseerd wordt. De partnerorganisatie in Gaza zal deze families coördineren en de economische ontwikkelingen observeren. Als het project succes boekt zullen we het op grote schaal implementeren.

Delen