28 december 2021

Winterhulp projecten in Afghanistan gestart!

IHH Nederland is gestart met de winterhulp projecten in Afghanistan. In dit kader hebben we 460 families voorzien van dekens en 3 zakken steenkool. Bovendien hebben we aan 722 arme families voedselpakketten uitgedeeld van 40 kg, bestaande uit meel, plantaardige olie en rijst.

Afghanistan is al jaren afhankelijk van hulp van buitenaf. Met het begin van de winter is de situatie van voedseltekort, droogte en ziektes verslechterd.

Volgens een rapport van de Verenigde Naties staat Afghanistan in de top 5 landen die dringend in afwachting zijn van humanitaire hulp. Volgens hetzelfde rapport zullen 22,8 miljoen Afghanen in de komende wintermaanden voedselproblemen oplopen. Dit getal vormt de helft van de populatie in Afghanistan. Bovendien indiceert een rapport van UNICEF, dat meer dan de helft van Afghaanse kinderen onder de vijf jaar ondervoed zullen raken, ten gevolge van voedsel- en watertekort.

Onze vrijwilligers zetten in het kader van de winterhulp projecten verschillende activiteiten in de regio voort. IHH Nederland zal zich blijven inzetten voor de meest hulpbehoeftigen, overal ter wereld, en hen een helpende hand reiken.

Wij bedanken alle donateurs die deze campagne ondersteunen.

Delen