8 oktober 2021

Winterhulp Albanië

Winterhulp is geleverd aan behoeftigen burgers in de hoofdstad van Albanië, Tirana. In de week van 26-29 september 2021 heeft IHH Nederland meerdere projecten in Tirana gerealiseerd, waaronder brandhout en dekens.

In het kader van dit project zijn aan 100 families 3 dekens en 2 kubieke meter brandhout uitgedeeld. Medewerkers van IHH Nederland en ALSAR hebben het brandhout gecontroleerd op de lokale markt en verzekerd van de kwaliteit.

Medewerkers van ALSAR hebben het belang van brandhout in de winter benadrukt, gezien de winteromstandigheden in de bergen van Albanië zwaar zijn.

Wereldwijd kunnen behoeftige mensen wegens armoede hun winterbehoeften niet voorzien. Nu we de winter naderen zijn vele families al aan het denken hoe ze hun huis maar ook hun kinderen warm zullen houden. In deze situaties neemt de verantwoordelijkheid van hulporganisaties toe. IHH Nederland beoogt zodoende deze winterprojecten elk jaar in verschillende landen te realiseren.

Directeur van IHH Nederland Huseyin Gunduz gaf tijdens het inspecteren van het brandhout het volgende aan: “In gebieden als deze, waarin winter voorbereidingen zwaar zijn, is de noodzaak van winterhulp extra groot. Gisteren hebben we 100 families voorzien van dekens, vandaag zullen we nodige brandhout aanschaffen. Wij bedanken onze donateurs die met hun gulle donaties de winter van deze behoeftige mensen zullen verwarmen.”

Delen