25 augustus 2020

Wij blijven Somalië helpen

Door de oorlogen, natuurrampen en oneerlijke inkomensverdeling in onze wereld hebben de armen steeds meer behoefte aan basisvoedingsmiddelen. Na de uitbraak van het coronavirus dit jaar hebben steeds minder mensen in arme landen toegang tot die voedingsmiddelen.

Voor de meeste mensen in Somalië, een van de armste landen ter wereld, hebben steeds minder mensen toegang tot basisvoedingsmiddelen. Dit wordt eveneens veroorzaakt door burgeroorlogen en droogte. Als gevolg van dat laatste neemt het aantal stervenden ten gevolge van honger, elke dag toe.

In het kader van een van de belangrijkste projecten van IHH Nederland delen wij voedselprojecten uit in arme landen. Voornamelijk tijdens de Ramadan, maar ook buiten deze periode organiseren wij in meerdere landen voedselprojecten. Somalië is een van de landen waarin wij dit jaar voortdurend hulpprojecten hebben uitgevoerd. Tijdens de Qurban periode hebben we met een budget van €20.000,- en een totaalgewicht van 25 ton, 710 families voorzien met ieder 35 kg hulp, zoals hieronder in de tabel is weergegeven.

Nr Voedsel product Kg
1 Rijst 12,5 kg
2 Meel 12,5 kg
3 Suiker 7 kg
4 Plantaardige olie 3 lt
Totaal 35 kg

 

Delen