7 mei 2018

We zijn hen niet vergeten! Wij waren er wederom!

Op 25 augustus 2017 begonnen de aanvallen op de Rohingya moslims door het leger van Myanmar. Duizenden zijn de verschrikkingen ontvlucht door de overtocht te maken naar Bangladesh. Deze massavlucht werd onder de aandacht gebracht door de wereldwijde media, waarna staten via hulporganisaties steun hebben geboden aan de Rohingya.

Inmiddels zijn er ruim zes maanden verstreken. In deze zes maanden heeft IHH Nederland viermaal medische hulp en noodhulp geboden aan de Rohingya. De meest recente steun die wij hebben geboden vond onlangs plaats, in april 2018.

Met een budget van maar liefst €207.200,- hebben we in deze zes maanden 13.914 gezinnen voorzien van 259 ton aan basisvoedingsmiddelen. Daar hebben 69.572 personen van kunnen profiteren. Naast het uitdelen van voedsel hebben we tevens 7.500 patiënten laten behandelen en van medicijnen voorzien.

Onze vrijwilligers hebben na observaties geconcludeerd dat de steun aan de Rohingya afneemt. Dit is des te triester omdat de Rohingya voornamelijk afhankelijk zijn van voedselhulp uit het buitenland. Zij mogen immers geen land verbouwen of duurzame bouwwerken opzetten van de regering van Bangladesh. Derhalve lijkt er een hongersnood te dreigen met alle gevolgen van dien.

Anders dan IHH Nederland, lijkt de rest van de wereld de Rohingya te zijn vergeten. Wij zijn hen niet vergeten en wij zullen niet toestaan dat zij in de vergetelheid raken! IHH NL zal de Rohingya in elk mogelijke vorm blijven steunen!

 

Delen