3 februari 2021

We zijn de Rohingya niet vergeten

Op 12 oktober 2020 zijn we teruggegaan naar de vluchtelingenkampen van de Rohingya die nabij Cox’s Bazar in het oosten van Bangladesh zijn gelegen. In deze kampen leven officieel een miljoen vluchtelingen en onofficieel 1.5 miljoen vluchtelingen. De kampen van de Rohingya zijn de dichtbevolkste vluchtelingenkampen ter wereld. In een klein gebied proberen 1.5 miljoen mensen dagelijks te overleven in geïmproviseerde tenten.

IHH Nederland voert minimaal vier keer per jaar verschillende projecten uit in de vluchtelingenkampen van de Rohingya. De nadruk ligt veelal op het uitdelen van voedingsmiddelen, maar deze keer hebben we ook een gezondheidsproject uitgevoerd naast de gebruikelijke steun die we bieden.

Vanwege de maatregelen ter bestrijding van het coronavirius kregen hulporganisaties lange tijd geen toegang tot de kampen. In de afgelopen periode heeft de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties de vluchtelingen enkel voorzien van rijst. In overleg met onze partnerorganisatie hebben wij daarom besloten om in de kampen calorierijke voedingsmiddelen uit te delen. We hebben 970 gezinnen, naast andere voedingsmiddelen, voorzien van kippen die elk 2 kilogram wegen, 2 kilogram verse vis, meel, zout, kikkererwten en aardappelen.

Dankzij de steun van onze donateurs hebben sommige Rohingya die al jaren niets anders dan rijst eten calorierijk voedsel gekregen. Wij willen onze donateurs van harte bedanken voor het mede mogelijk maken van dit belangrijke project.

Meer foto’s

https://www.facebook.com/ihhnederland/photos/pcb.3464783090281976/3464779500282335/

Delen