11 december 2020

We zijn de behoeften van Somaliërs niet vergeten

Somalië is een van de armste landen ter wereld. In het land wordt al dertig jaar lang oorlog gevoerd. Daarnaast wordt het land geteisterd door droogtes en andere natuurrampen. Veel Somaliërs zetten hun leven voort onder zware omstandigheden en hebben dagelijks te kampen met armoede.

De burgeroorlog en de natuurrampen hebben veel Somaliërs verdreven uit hun woonplaatsen. Velen van hen zijn in grote getalen naar de hoofdstad Mogadishu en andere grote steden getrokken. Zij wonen in de buitenwijken in geïmproviseerde tenten als vluchtelingen in hun eigen land. Zij zijn volledig afhankelijk van humanitaire hulp.

IHH Nederland voert minstens vier keer per jaar projecten uit in Somalië in het kader van voedsel, gezondheid, weeskinderen, water, sociale ondersteuning, onderwijs en landbouw en veeteelt. Ons bestuurslid, Ayhan Arslantaş, en onze vrijwilliger, Mahmut Satıcı, hebben van 12 tot en met 16 november 2020 verschillende projecten uitgevoerd in Somalië.

Tijdens de laatste werkzaamheden in Somalië zijn aan 695 behoeftige gezinnen voedselpakketten van 35 kg uitgedeeld met basisvoedingsmiddelen zoals rijst, olie, suiker en meel.

Wij willen onze donateurs, die de Somaliërs niet zijn vergeten, enorm bedanken. Wij zullen onze steun aan Somalië voortzetten.

Meer Foto’s

Delen