16 september 2020

We hebben behoeftige leerlingen in de Balkan voorzien van schooltassen met schoolspullen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Als IHH Nederland hebben we op 7 september 2020 samen met onze partnerorganisatie Alsar, op 6 basisscholen binnen de regio Presov in Servië, schooltassen met schoolspullen uitgedeeld. Zo hebben we 600 basisschoolleerlingen voorzien in hun schoolbehoeften en hun blij gemaakt met schooltassen, schriften, pennen, lesboeken en lesmateriaal.

De kinderen stonden in de rij om hun cadeautjes in ontvangst te nemen. Blijdschap was in hun ogen te lezen. Terwijl de kinderen nieuwsgierig aan het wachten waren, namen ze om de beurt vrolijk een schooltas in ontvangst en gingen ze de klas binnen. Sommige kinderen waren benieuwd, keken in de tassen van de andere klasgenootjes en stelden vragen als: ‘Is die van jou anders?’.  We zagen dat sommige tassen, schriften en pennen onderling verwisseld werden vanwege het verschil in kleur. De onschuldige glimlachjes en vreugde tussen hen gaven ons enorm veel plezier. Het is de moeite waard naar deze scholen te gaan om puur getuige te mogen zijn van deze blije gelaatsuitdrukkingen!

Binnen deze regio en in veel kansarme regio’s hebben kinderen grote behoefte aan deze schoolmaterialen. Met een donatie van slechts € 15,- kunt u online via onze website https://ihhnl.org/online-bagis/ het hulpproject schoolspullen voor behoeftige kinderen steunen. Draagt u ook een steentje bij aan het brengen van vreugde in kleine hartjes en glimlachjes op gezichtjes?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Delen