6 augustus 2018

Waterproject: Sjadirvan in Sri Lanka

Sri Lanka, een kleine eilandstaat in Zuid-Azië met maar liefst 21 miljoen inwoners, wordt gerekend tot één van de ontwikkelingslanden met een zeer laag gemiddeld inkomen. De bevolking bestaat voor 70% uit boeddhisten, 12% hindoes en 10% moslims.

In bepaalde regio’s waar moslims de minderheid vormen, worden zij bedreigd door gewelddadige uitingen van radicale boeddhisten. Werkplaatsen en moskeeën worden vernield en het wordt de moslims onmogelijk gemaakt om in sereniteit te leven. Om deze reden mogen wij deze moslims niet vergeten en moeten wij hen helpen met onze financiële- en sociale projecten.

Tijdens de Ramadan 2018 zijn wij gestart met deze projecten. Eén van de projecten waar we druk mee bezig zijn, betreft een zogeheten Sjadirvan project. Een Sjadirvan is een overdekte fontein welke veelzijdig gebruikt kan worden. De bewoners in de omgeving van een Sjardivan kunnen deze namelijk gebruiken voor hun dagelijkse waterbehoeften én de fontein kan gebruikt worden tijdens de rituele wassing voor het gebed.

De kosten voor één Sjardivan bedragen €750-, helpt u deze vergeten moslims?

 

Delen