22 oktober 2021

Voedselpakketten bereiken de behoeftigen in Somalië

IHH Nederland heeft in het Somalische dorp Tabelaha, de regio Hodan en het district Banaadir aan 660 behoeftige families voedselpakketten uitgedeeld.

Op 12 oktober 2021 werden voedselpakketten uitgedeeld aan behoeftige families. De inhoud van deze voedselpakketten bestond uit 12.5 kg rijst, 12.5 kg meel, 7 kg suiker en 3 lt plantaardige olie. Zodoende heeft de organisatie onder begeleiding en coördinatie van bestuurslid Yasin Kucuk, behoeftige families voorzien van voedselhulp ter voorbereiding op de winter.

De zware omstandigheden waarin Somaliërs verkeren, en hun nijpende behoefte in voedselhulp, is op deze manier nogmaals geconstateerd. IHH Nederland zet als organisatie het werk voort om wereldwijd hulpbehoeftigen te bereiken.

Somalië

Somalië is een land dat gelegen is in de Hoorn van Afrika. Het land grenst in het noordwesten met Djibouti, in het westen met Ethiopië en in het zuidwesten met Kenia. Het land telt ongeveer 16 miljoen inwoners, waarvan % 99 soennitische moslim is. Het bruto binnenlands product (bbp) wordt voor 65% gevormd door landbouw en veeteelt. Van de bevolking is 90% onder de 40 jaar. Deze jonge generatie kampt met werkloosheid. Bij mannen is dit aandeel 61%, terwijl bij vrouwen het percentage aanzienlijk hoger ligt, namelijk 74%. Met het begin van de burgeroorlog in 1991 is de economische situatie van het land drastisch veranderd. Belangrijke havensteden zoals Mogadishu, Kismayo, Bosaso en Berbera, die voorheen werden gezien als de meest prestigieuze handelscentra van Afrika, hebben deze belangrijke positie verloren. De crisis die ook de infrastructuur en gebouwen van het land heeft getroffen, blijft zich voortzetten. Volgens het rapport van de Verenigde Naties zijn in 2020 2,6 miljoen Somaliërs ontheemd geraakt. In het land zijn minstens 1,3 miljoen behoeftig aan noodvoedselhulp. Een totaal van 4,1 miljoen mensen heeft geen voedselgarantie en is zodoende ook behoeftig aan voedsel.

Delen