13 februari 2022

Voedselpakketten aan 500 families in Sri Lanka

Ondervoeding is nog steeds het grootste probleem in de wereld. Wegens de heersende pandemie is dit probleem alsmaar groter geworden. Dermate is het aantal ondervoede mensen in ontwikkelingslanden toegenomen. Problemen in de productieketen maken toegang tot basisvoeding moeilijker, waardoor de situatie van arme mensen in ontwikkelingslanden negatief beïnvloedt wordt.

De pandemie heeft alle sectoren (in)direct beïnvloedt. Voornamelijk de toeristische sector. Van de landen waarvan het nationale inkomen grotendeels rust op de toeristische sector, zijn voornamelijk de ontwikkelingslanden het meeste beïnvloedt van deze situatie.

Sri Lanka is een land in Zuid-Azie. Het is een eilandstaat in de Indische Oceaan en telt 23 miljoen inwoners. De meerderheid van de inwoners is Boeddhistisch. Daarnaast wonen er in het land 2 miljoen moslims en 1 miljoen christenen. Voor de pandemie was de toeristische sector voor Sri Lanka van groot belang. Door bombardementen die in 2019 zijn gestart en de daaropvolgende Covid-pandemie, is de staatseconomie verzwakt geraakt. Een deel van de bevolking heeft nauwelijks toegang tot basisproducten. Hulporganisaties vermelden, dat er hierdoor mensen tijdens de pandemie gestorven zijn.

IHH Nederland voert sinds 29 jaar in meerdere gebieden van de wereld hulpprojecten uit. Een van de belangrijkste projecten van de organisatie zijn de voedselprojecten. In het afgelopen jaar heeft de organisatie aan 72166 behoeftige families in 31 landen, maar liefst 1992 ton aan voedselhulp gedistribueerd.

De organisatie is met ingang van het nieuwe jaar wederom begonnen met het realiseren van de voedselprojecten. In het kader van de voedselprojecten is er op 30 januari 2022 in Sri Lanka een grote campagne gerealiseerd. In de wijk Kinniya, gelegen in de stad Trincomale, zijn 500 families voorzien van voedselpakketten. De inhoud van deze pakketten, met een totaalgewicht van 16 kg, bestond uit: rijst, meel, thee, suiker, macaroni, linzen, erwten, zout, gedroogde vis en koekjes.

Wij bedanken onze donateurs die hun handen bijeen hebben geslagen om onze broeders en zusters, die duizenden kilometers verderop in Sri Lanka leven, te helpen en hun situatie te verlichten.

 

 

Delen