4 januari 2019

Voedselhulp aan de Rohingya vluchtelingen

De overlevingsstrijd aan de grens van Bangladesh en Myanmar gaat door. Door afname van de toestroom vluchtelingen, zijn de Rohingya vluchtelingen door de wereld vergeten. Terwijl er meer dan 1 miljoen vluchtelingen in kampen proberen te overleven onder erbarmelijke en ongezonde omstandigheden.

Met spoed moeten zij voorzien worden in de basisbehoeften van een mens zoals eten, gezondheidsinspecties en kleine huishoudelijke spullen. Ze zijn totaal afhankelijk van hulporganisaties. Laten we de ROHINGYA niet vergeten!

In de kampen is er structureel behoefte aan schoondrinkwater, eten, medicamenten, onderwijs en aan overige basisbehoeften.

IHH Nederland heeft voor de 7e keer in de vluchtelingekampen duizenden vluchtelingen voorzien van voedsel en medicamenten. In de periode 23 november en 3 december 2018 zijn 584 families voorzien van voedselpakketten met daarin; rijst, olie, suiker, meel, uien en zout.

Nadat de vluchtelingenstroom is afgenomen, lijkt het erop dat de wereld de Rohingya zijn vergeten. Echter zijn er meer dan 1 miljoen vluchtelingen die onder ellendige en ongezonde omstandigheden hun leven proberen voort te zetten. Zijn volledig afhankelijk van voedsel van buitenaf en (gering aantal) hulporganisaties zijn de enigen  die deze mensen een helpende hand toe reiken. Wij zullen hen niet vergeten en zullen ons blijven inzetten voor hun welzijn.

Wij danken onze donateurs voor hun gulle giften waarmee we dit soort projecten voor de vluchtelingen kunnen realiseren.

 

Delen