24 november 2021

Voedselhulp aan behoeftige families in Tsjaad

IHH Nederland heeft in Tsjaad, een van de armste landen ter wereld, voedselpakketten uitgedeeld aan hulpbehoeftige families. Zodoende zijn in totaal 1450 arme families, 750 in augustus en 700 in november, voorzien van voedselhulp.

Begin dit jaar zijn ongeveer 30 duizend kamelen gestorven door een onbekend virus. Duizenden families die hun inkomen met kamelen onderhouden zijn getroffen door deze situatie. Hierdoor heeft de organisatie in augustus 750 getroffen families geholpen door voedselpakketten te distribueren.

IHH Nederland werkt met lokale partnerorganisaties, die zijn geregistreerd als officiële hulporganisaties in desbetreffende landen. Het analyseren van de behoeften in het land, de regio’s waarin projecten uitgevoerd zullen worden en de families die hulp zullen ontvangen is de verantwoordelijkheid van deze partnerorganisaties. Onze partnerorganisaties doen hun uiterste best om de meest behoeftige mensen te bereiken. Deze werkzaamheden wordt in samenwerking met lokale autoriteiten en diverse ngo’s voortgezet.

Op 9 november 2021 heeft de organisatie onder coördinatie van directeur Huseyin Gunduz in de regio Mandalia 700 behoeftige families in 22 dorpen geholpen. De inhoud van de voedselpakketten bestond uit: rijst, meel, plantaardige olie, macaroni en tomatenpuree en zeep.

Delen