2 april 2021

Voedsel, kleding en schoolspullen voor Burkina Faso

IHH Nederland heeft in Burkina Faso 167 voedselpakketten uitgedeeld en het vlees van zes offerdieren verdeeld over 187 behoeftige gezinnen. In de hoofdstad Ouagadougou en in Sapala-Tomausbaoga zijn 100 weeskinderen van kleding en 100 scholieren van schoolspullen voorzien.

IHH Nederland probeert in alle landen waarin zij actief is armoede te bestrijden en zet haar werkzaamheden in dat kader voort in Burkina Faso. IHH Nederland werkt nauw samen met lokale overheden om benodigdheden te verstrekken aan de bevolking. De voedselpakketten die bestaan uit rijst, olie, suiker, zout en pasta, zijn uitgedeeld aan 87 gezinnen in Sapala-Tomausbaoga en aan 80 gezinnen in de buitenwijken van Ouagadougou. Op een schoolplein in Ouagadougou zijn weeskinderen verblijd met schoenen, broeken, overhemden en andere kleding, terwijl scholieren met veel enthousiasme schoolspullen in ontvangst namen.

Burkina Faso ligt in West-Afrika en heeft geen toegang tot de oceaan. In 1960 is Burkina Faso onafhankelijk geworden. Sindsdien hebben zich meerdere coups en een revolutie voorgedaan, waardoor er politieke onrust heerst in het land. Burkina Faso is een van de armste Afrikaanse landen en heeft een populatie van 18 miljoen die voor 70% procent islamitisch is. Volgens de statistieken van UNICEF behoort Burkina Faso in 2021 tot de landen die te kampen hebben met voedseltekorten.

De behoefte aan humanitaire hulp in Burkina Faso is groot en IHH Nederland zal zich inzetten om in zoveel mogelijk behoeften te voorzien.

Delen