29 oktober 2017

Vereniging Sorgucular heeft de hulpbehoeftigen in Arakan niet vergeten

Moslims in Arakan worden  al 80 jaar gewelddadig onderdrukt. De afgelopen 20 jaar heeft  IHH Nederland allerlei hulpprojecten uitgevoerd voor deze hulbehoeftigen.

De etnische zuivering/dramatische onderdrukking van de Rohingya’s heeft ondertussen aandacht in het nieuws gekregen. Echter heeft deze aandacht geen ander niveau bereikt behalve enkele uitspraken en afkeuringen door/van internationale organisaties. Nog steeds worden deze moslims onderdrukt en nog steeds moeten ze onderkomen/leven in/onder barre omstandigheden. Sinds de laatste gebeurtenissen zijn er vanuit Arakan al 589 duizend moslims (toe)gevlucht naar Bangladesh en kunnen alleen in leven blijven met het hulp die ze aangeboden krijgen van hulporganisaties. We kunnen in een dergelijke situatie onze broeders en zusters niet vergeten en zullen ons best doen om ze op onze programma te houden!

In dit kader heeft de Vereniging SORGUCULAR op dinsdag 17 oktober 2017 in Den Haag een ontbijt georganiseerd tussen vrouwen voor de Rohingya’s. Alle voorbereidingen zijn getroffen door de hardwerkende dames van de stichting die samen een bedrag van €3446-, hebben weten te verzamelen. Wij bedanken deze dames enorm voor hun inzet en kijken uit naar het project in november 2017, waarbij dit bedrag gebruikt zal worden tijdens onze reis naar Arakan.

 

Delen