12 april 2012

Veel belangstelling voor het weeskinderenprogramma van IHH

Op zondag 1 april 2012 vond het weeskinderenprogramma in de trouwzaal in Osdorp plaats waaraan ongeveer 500 mensen deelnamen.

Wereldwijd leven er meer dan 143 miljoen weeskinderen. De meeste weeskinderen leven in armoede en zijn onbeschermd. Als mens en moslim is het onmogelijk deze kinderen niet te helpen. Daarom heeft IHH Nederland een programma ten behoeve van de weeskinderen georganiseerd.

Tijdens dit programma kwamen mensen bijeen die de weeskinderen in Azië, Afrika en het verre oosten die wachten op liefde en mededogen te helpen. Mensen die het leed van de weeskinderen wilden delen, de dakloze weeskinderen een warm  huis wilden bieden en liefde wilden geven kwamen bijeen.

Een programma met zoveel prachtige deelnemers kon ook niet anders dan prachtig verlopen. Zodoende werd het een productief programma, zowel in financieel als in spiritueel opzicht.

Naast de donateurs was tevens de secretaris generaal van de partnerorganisatie in Bangladesh El-Aman, dr. Halilur-Rahman Madani aanwezig. Ook de voorzitter van de partnerorganisatie in Ethiopië OWDA, Ömer Hersi, voorzitters van IHH België en Oostenrijk en verschillende vertegenwoordigers van verenigingen en zakenmannen namen deel aan het programma. Het programma werd gepresenteerd door Mücahit Batman. Hüseyin Gündüz, voorzitter van IHH Nederland, en de gasten hielden een toespraak.Tijdens het programma werd de nieuwe promotiefilm van IHH Nederland en de boodschappen van de weeskinderen getoond. Hodja Ahmet Boz hield een toespraak over weeskinderen, een zanggroep uit de moskee in Hoorn zongen islamitische liederen en de Nat-i Serif. De Indonesische hafiz dr. Ahmet Mizar hield een voordracht uit de Koran.

Onder grote belangstelling van de donateurs vond de presentatie van handwerken van de weeskinderen en de Korans tijdens de veiling plaats. Sommige donateurs gaven hun gouden sieraden voor de veiling, in het belang van de weeskinderen.

Tevens werden het eten en drinken van de vrijwilligers verkocht tijdens het programma. Nieuwe weeskinderen werden geregistreerd en degenen die IHH financieel en geestelijk hebben geholpen kregen een plaat. Het programma werd afgesloten met een gebed.

Delen