6 oktober 2022

Veel barakah in hulpprojecten Ethiopië

24-26 september 2022

IHH Nederland zet wereldwijd de realisatie van steeds meer hulpprojecten in behoeftige landen en regio’s voort. Bovendien zijn we als organisatie continu aan het onderzoeken welke nieuwe regio’s onze hulp nodig hebben.

Als gevolg van deze onderzoeken hebben we recentelijk hulpprojecten in het Shabelle regio van Ethiopië verwezenlijkt. In de stad Imi zijn voedsel- en onderwijspakketten gedistribueerd en voor het behoeftige volk dieren geofferd.

De stad Imi hebben we bereikt na een reis van 6 uur. Vanuit de hoofdstad Addis Abeba hebben de vlucht naar Gode genomen. Vervolgens hebben we een lange autoreis van 3 uur afgelegd naar de zuidelijke regio Imi. De wegen en voorzieningen in Imi zijn hartverscheurend. In deze regio is er geen elektriciteit en water, waardoor mensen genoodzaakt zijn om hun leven onder zware omstandigheden voort te zetten.

Gedurende deze reis hebben we 171 families van voedselpakketten voorzien. De pakketten, bestaande uit basis voorzieningen zoals meel, suiker en olie, waren allemaal van 55 kg omvang. De families hebben deze hulp met gebeden ontvangen.

Aan 100 arme studenten zijn schooltassen met onder andere schriften en schrijfgerei uitgedeeld. De blijdschap van deze kinderen was van hun gezichten af te lezen. Daarnaast heeft de organisatie 50 aantal kleinvee geofferd en gedistribueerd.

Dankzij de gulle donateurs van IHH Nederland hebben we een aandeel in gebeden en vreugde van deze behoeftige mensen kunnen behartigen.

Ten slotte zijn dankzij deze campagne 1500 individuen in Imi voorzien van humanitaire hulp.

Delen