15 maart 2016

Uw hulp heeft wederom de Syrische vluchtelingen in Macedonië bereikt!

De 5 jaar durende oorlog in Syrië laat zijn diepe sporen na. Niet alleen in Syrië en de landen er om heen, maar overal ter wereld zijn de sporen merkbaar. De slachtoffers van de oorlog die zijn gevlucht naar Europa voor een beter en vooral veiliger leven, moeten immense moeilijkheden doorstaan aan de grenzen van verschillende Europese landen. Als zij de oversteek van de middellandse zee overleven, moeten zij vervolgens zonder eten en drinken wachten op toegang tot Europa. Terwijl de Europese landen wegens eigen economische belangen, vergadering na vergadering, nog steeds terughoudend blijven met het toelaten van deze vluchtelingen, lijden deze kinderen, ouderen, zieken en zelfs zwangere vrouwen. Er wordt hen niet alleen de toegang tot Europa verboden, maar ook toegang tot menswaardige hulp.

IHH Nederland is al sinds het begin van de oorlog in Syrië actief in het bieden van humanitaire hulp en ondersteuning aan de vluchtelingen in onder andere Turkije, Albanië en de Balkan landen. Dit doel voor ogen houdend, hebben wij dankzij uw steun en bijdrage, wederom hulp kunnen bieden aan de vele vluchtelingen bij de grens van Macedonië. İn januari dit jaar hebben wij samen met onze partner organisatie El- Hilal in Macedonië 15 dagen lang, de vluchtelingen voorzien van de uiterst noodzakelijke basisbehoeften. En ook dit keer hebben wij samen met El- Hilal weer 15 dagen lang hulp kunnen bieden door verscheidende noodpakketten uit te delen aan de grens bij Macedonië en Servië. Deze noodpakketten bestaan uit; brood, melk, gepureerde kip, soep, croissants, yoghurt, rugtas, schoenen, Pampers, kleding en toilet artikelen.

Moge Allah jullie bijdragen en steun accepteren en ons de kracht en steun geven om deze projecten te kunnen blijven voortzetten.

Delen