16 november 2018

Ten behoeve van de Ramadan is er voedselhulp verleend in Jemen

In Jemen vindt een meedogenloze burgeroorlog plaats. Zoals altijd zijn de slachtoffers, ook van deze oorlog wederom de onschuldige bevolking. Vanwege de burgeroorlog zijn heel veel mensen genoodzaakt hun verblijfplaats te verlaten. Honger, armoede en ziekte heerst door het land. Vanwege deze brute oorlog is Jemen een regio geworden waar men sterft van de honger. Een schrijnende situatie inderdaad, echter zijn de machthebbers aldaar hier niet mee bezig en verlenen zij geen hulp.

Jemen is een land waar wij historische en culturele banden mee hebben. Jemen was bijvoorbeeld een van de eerste regio’s die gezegend werd met de Islam. Daarom zullen wij niet stilzwijgend toekijken terwijl de honger en armoede Jemen blijft teisteren.

IHH Nederland heeft als doel; hulp bieden aan ’s werelds meest behoeftige mensen, ook al begeven zij zich in de moeilijkst bereikbare gebieden. Vanuit dit oogpunt heeft er in de eerste dagen van de heilige maand Ramadan door IHH NL een voedseldistributie plaatsgevonden in Jemen.  Op verschillende locaties zijn er aan 390 families voedselpakketten uitgedeeld. Deze voedselpakketten van ruim 50kg bevatten; rijst, meel, olie, suiker, dadels en melk. Gezien de ernst van de situatie zal er vanaf heden op regelmatige basis hulp worden geboden aan de bevolking van Jemen, in shaa Allah. Wij rekenen dan ook op jullie steun en hulp.

 

Delen