27 augustus 2015

Succesvolle organisatie van het 3e traditionele weeskinderen dag

Het jaarlijkse weeskinderen dag georganiseerd door IHH Nederland ten gunste van weeskinderen, vond plaats in het Amsterdam Kristal Party Centrum.
Honderden aanwezige IHH donateurs en vrijwilligers die vele weeskinderen steunen, hebben van dhr. Murat Kurt, voorzitter IHH Nederland en dhr. Hüseyin Gündüz, programmaleider, presentaties gehad over met name de IHH Nederland projecten voor weeskinderen.

In het programma waar recente videobeelden van de weeskinderen werd getoond, heeft imam dhr. Zeki Hamit een lezing gehouden over de zorg van weeskinderen. Ook waren er vertegenwoordigers aanwezig namens o.a. de Turkse Consul generaal te Amsterdam, de zakenwereld, diverse stichtingen en verenigingen.

De in Turkije welbekende artiest Ammar Acarlıoğlu zorgde voor een mooie muzikale intermezzo. Tevens werden er diverse artikelen, waaronder een ondertekende voetbalshirt van prof voetballer Nuri Sahin en diverse door weeskinderen gemaakte handwerken, ten gunste van de weeskinderen geveild. Een emotioneel moment voor alle bezoekers was de live video verbinding, met het gelijktijdig georganiseerde weeskinderen programma in Gaza.

Het programma waar ook het verkoop van culturele lekkernijen plaatsvond, werd afgesloten met een recitatie uit de edele Koran door één van Nederlands jongste koran geleerden.

Delen