9 oktober 2021

Studiebeurzensteun voor universiteitsstudenten in Albanië

IHH Nederland heeft in de hoofdstad van Albanië, Tirana, het studiebeurzensteun project gerealiseerd.  Dit project is in samenwerking met de lokale organisatie ALSAR in de week van 26-29 september 2021 uitgevoerd.

In het kader van het project zijn totaal 25 studenten van verschillende universiteiten (Universiteit van Tirana, Medische Universiteit van Tirana en de Polytechnische Universiteit van Tirana) voorzien van een studiebeurs. De studenten zijn geselecteerd tussen de bachelor en master studenten, die allemaal met een hoge gemiddelde presteren.

De directeur van IHH Nederland, Huseyin Gunduz, gaf tijdens het programma aan dat: “Het ondersteunen van universitaire studenten, als het voorzien van volgroeide bomen die klaarstaan om hun vruchten te werpen is. Deze boom zal binnen een paar jaar vruchten geven, waarvan mensen zullen profiteren.” Met deze woorden werd het belang van studiebeurzen benadrukt. De heer Gunduz eindigde zijn betoog met de volgende zinnen: “Deze jongeren studeren aan verschillende faculteiten, waaronder geneeskunde, engineering en sociale wetenschappen. Ze ontvangen waardevolle kennis die ze binnenkort zullen inzetten om henzelf, hun families en Albanië van dienst te zijn. Deze beursprojecten zijn belangrijke stappen voor deze jongeren en hun toekomstige leven. Wij willen de donateurs van IHH Nederland bedanken voor hun inzet en vertrouwen in dit mooie project, waarin wij als organisatie de eer hadden om te bemiddelen.”

IHH Nederland voert onder het kader van onderwijs heel veel projecten uit. Universitaire studenten voorzien van een beurs en hen begeleiden in het onderwijstraject, is een grote missie voor de organisatie. Soortgelijke projecten zullen in de toekomst in zowel arme landen als de Balkan landen voortgezet worden.

Delen