28 oktober 2015

Steun het Oeganda landbouwproject!

Oeganda is een oost- Afrikaans land met 35 miljoen inwoners. Moslims vormen 25% van de inwoners. In het land bevinden zich vele meren en rivieren. Ondanks dat Oeganda op de evenaar is, heeft het land een gematigd klimaat door de hoge zeespiegel. Hierdoor is het hele land bedekt met bossen en diverse vegetatie. Het land is geschikt voor het kweken van tropische vruchten en ieder soort fruit en groente. Echter, door de klappen die het land heeft gehad in het verleden en het slechte bestuur zijn er geen serieuze stappen genomen ten behoeve van de landbouw en industrie. Vele mensen leven daarom in armoede en honger.

IHH Nederland heeft door in het kader van het landbouwproject mango, ananas en papaja boompjes te planten een project met een belangrijk financieel rendement waargemaakt  voor de toekomst van de arme bevolking.

Met het uitdelen van de fruitboompjes, die gewild zijn in  zowel de binnenlandse consumptie als export naar het buitenland, onder de arme mensen die wel land maar niet de financiële middelen hebben heeft IHH Nederland een erg belangrijk en blijvend project waargemaakt.

Een pas geplant ananasboompje geeft 2 stuks fruit na 1,5 jaar. Met de groei van de ananasboompje neemt het aantal fruit ieder jaar toe. Deze fruitboom wordt maximaal 2 meter groot, aan een volwassen boom groeien 3-4 ananassen. Evenzo  kunnen veel ananasboompjes geplant worden op een vierkante meter. Een ananas met een normale grootte wordt in Oeganda op de markten voor €1-, verkocht.

Ook aan de papajaboompjes groeien 2 jaar na het planten 2 fruiten. Met de groei van de boom neemt ieder jaar het aantal fruit toe. Aan een volwassen papajaboom groeien jaarlijks minstens 50 stuks fruit. Een papajafruit weegt tussen de 600 gram en 800 gram. Een middelgrote  papaja wordt in Oeganda op de markten voor €1-, verkocht.

Aan een mangoboompje groeit het fruit 5-6 jaar na het planten. Met de groei van de boom neemt het aantal fruit ieder jaar toe. Mangoboompjes worden zo groot als walnoot bomen en geeft voor vele jaren fruit. Aan een volwassen mangoboom groeit minstens 150 kg fruit. De mango is een belangrijk exportfruit voor Oeganda. 1 kg mango wordt op de markten in het land verkocht voor € 0.50.

Met  het planten van de 17 duizend boompjes in ruil voor €1-, inclusief transport- en plantkosten is te zien hoe groot de financiële invloed van dit project zal zijn voor de inwoners van Oeganda.

Wij zullen het Oeganda landbouwproject voortzetten. Steun ons project en u zult een boom hebben op deze wereld.

Delen