3 april 2021

Steun aan gedupeerden en een schoolreparatie in Izmir, Turkije

De aardbeving en de overstromingen die zich hebben voorgedaan in Izmir hebben veel mensen getroffen. IHH Nederland heeft aanvankelijk een steuncampagne opgezet om de gedupeerden te helpen met voedselpakketten.

De campagne is met stichting ‘Adil Paylaşım Derneği’ (Rechtvaardige Verdelingsassociatie) opgezet en een deel van de fondsen zijn op aanraden van het provinciale bestuur ingezet om de stookruimte van de basisschool ‘Konak Kıbrıs Şehitleri’ te repareren.

De directeur van de school heeft zijn dankbaarheid als volgt uitgedrukt: “De boilers werden gestookt met kolen en waren erg inefficiënt. Vooral in de wintermaanden is het belangrijk dat de stookruimte naar behoren werkt, zodat de kinderen het niet koud hebben. De boilers waren toe aan vervanging en dat hebben jullie op een ideaal moment mogelijk gemaakt.”

Naast de reparatie van de stookruimte zijn aan 215 gezinnen cadeaukaarten met een limiet van 300 lire uitgedeeld om boodschappen mee te kunnen doen. De lijst met behoeftige gezinnen is in overleg met het lokale bestuur opgesteld.

Delen