11 december 2020

Staaroperaties in Afghanistan

IHH Nederland voert al jaren projecten uit in het door oorlog geteisterde Afghanistan. Het verzorgen van staaroperaties vormt een van onze belangrijkste werkzaamheden in het land. In Afghanistan is behoefte aan sociale voorzieningen, waaronder (investeringen in) gezondheidszorg. Cataract (staar) is een vertroebeling van de ooglens waardoor het zicht vermindert. Het is een conditie die kan worden verholpen met een simpele operatie voor een klein bedrag, maar veel Afghanen hebben niet genoeg vermogen om zich de operatie te veroorloven. Zij zijn daardoor genoodzaakt om zonder zicht in één oog of beide ogen te leven.

IHH Nederland zet zich wereldwijd in om leefomstandigheden aangenamer te verbeteren. In dat verband hebben we veelvuldig projecten uitgevoerd om staarpatiënten te behandelen in onder andere Somalië, Niger, Tsjaad, Gambia en Pakistan. Voor duizenden (half)blinde en behoeftige mensen heeft dit in een wereld van verschil gemaakt. Al twee jaar lang maken we datzelfde verschil voor de Afghaanse bevolking.

Tussen 4 en 12 november 2020 hebben we in Kabul en Mazar-i-Sharif 294 staarpatiënten behandeld en hen geholpen om uit te kijken naar een voorspoedige toekomst.

Wij willen onze donateurs die dit nobele initiatief hebben gesteund van harte bedanken!

 

Delen