16 februari 2022

Sociale ondersteuning aan behoeftige families in Benin

IHH Nederland heeft in Savé, een dorp gelegen in het West Afrikaans land Benin, een aantal productiemachines aan een coöperatie van en voor vrouwen gedoneerd. De desbetreffende machines worden ingezet voor de productie van verschillende pinda producten. Onder andere: pindakaas, pindakoekjes en pindaolie. Middels deze investering is de productie omzet van 17% naar 37% gestegen. Het coöperatief stimuleert niet alleen de inkomsten van arme gezinnen, en daarbij de lokale economie, maar zorgt er ook voor dat kinderen van arme families onderwijs kunnen volgen. Bovendien valt het op dat de vrouwen, die werkzaam zijn in het coöperatief, onderling hun band en sociale contacten versterken.

Mevrouw Aisha, de coördinatrice van de coöperatie, benadrukte in haar toespraak het belang van deze machines voor deze vrouwen. Ze geeft aan dat de productie omzet is toegenomen en zodoende meer werkgelegenheden voor vrouwen zijn gecreëerd. “Jullie hulp en immense steun voor vrouwen op grote afstand, die jullie niet kennen, is onbeschrijfbaar. Naast de productiemachines hebben jullie ons ook nog eens voorzien van een moderne watersysteem, die niet alleen van de medewerkers van het coöperatief, maar ook de omwonenden verhelpen in het verkrijgen van schoon drinkwater. Bovendien hebben jullie een generator gedoneerd die ons constant zal helpen in onze stroomvoorzieningen. Wij zijn onveranderlijk dankbaar en zullen jullie in onze gebeden meenemen.”

De vrijwilliger van IHH Nederland benadrukte in zijn toespraak de missie van de organisatie om te investeren in de ontwikkeling van vrouwen en de duurzaamheid van deze projecten. Bovendien wenste hij alle aanwezigen veel succes bij het verkopen van de producten.

 

Delen