20 februari 2017

Schoolspullen voor leerlingen in Afrika!

Eén van de grootste rijkdommen die een land kan hebben is zijn jeugd, zij zijn immers de toekomst van het land. In Afrika is 60% van de mensen jonger dan 24 jaar. Helaas is het zo dat 61 miljoen jongeren niet naar school kunnen gaan en in landen die zich onder de Sahara bevinden is het zelfs zo dat 10 miljoen kinderen geen basisonderwijs genieten. Eén op de drie jongeren, ouder dan 15 jaar, is analfabeet. Twee derde hiervan zijn vrouwen. Dit heeft natuurlijk grote gevolgen voor de ontwikkeling van een land.

IHH NL hecht veel waarde aan onderwijs en wilt graag bijdragen aan de sociaal economische stabiliteit van landen in Afrika. Het herstellen van de problemen in Afrika kan opgelost worden door de jeugd inzichten te geven in de oplossingen van morgen. Echter, zolang de jeugd niet wordt onderwezen, is het dweilen met de kraan open.

IHH NL heeft door de jaren heen vele onderwijsprojecten ontwikkeld en uitgevoerd. Wij reiken een hand, door leerlingen de middelen te geven die zij nodig hebben om te studeren. Zo hebben wij meerdere scholen gebouwd en gerenoveerd en diverse onderwijsprojecten gerealiseerd met betrekking tot schoolmeubilair en schoolspullen voor de leerlingen. Onze laatste reis naar Afrika was in het kader van ons ’schoolspullen voor leerlingen in Afrika’-project. Maar liefst 1000 leerlingen in Tsjaad werden voorzien van schooltassen, werkboeken, schriften, schrijfgerei en ander onderwijsmateriaal.

Ons ‘schoolspullen voor leerlingen in Afrika’ project gaat nog steeds door! Het probleem van analfabetisme in Afrika kan enkel met structureel onderwijs worden verholpen. Draag daarom bij aan de wederopbouw van Afrika en doneer! Voor slechts €15,- wordt 1 leerling voorzien van een schoolpakket.

Delen