15 augustus 2020

Schoolspullen voor behoeftige kinderen

IHH Nederland voert ieder jaar werkzaamheden uit in meer dan 25 landen. Tot onze belangrijkste initiatieven behoren de projecten die wij uitvoeren in het kader van onderwijs. Ook dit jaar zetten wij ons in om onderwijs toegankelijker te maken voor duizenden kinderen ter wereld.

Het bouwen van scholen en het uitdelen van schoolspullen aan behoeftige kinderen zijn belangrijke middelen om onwetendheid mee te verdelgen. Dergelijke initiatieven hebben een direct, tastbaar en positief effect op mensenlevens en samenlevingen.

In de 21e eeuw zijn er nog steeds landen waarin kinderen niet naar school kunnen. Soms zijn er niet genoeg scholen, hebben leraren geen materiaal om leerlingen mee te onderwijzen of hebben leerlingen geen schoolspullen om lessen mee te volgen. In verassend veel gebieden bestaan scholen uit vervallen gebouwen waarin leerlingen onderwezen worden in lokalen zonder stoelen en tafels. In dat soort gebieden hebben leraren en leerlingen niet eens de spreekwoordelijke riemen om mee te roeien. Onder dergelijke omstandigheden is het onderwijzen van een nieuwe generatie dan ook vrijwel onmogelijk.

Wij zijn ons bewust van de onmogelijke omstandigheden waarin leraren en leerlingen onderwijs mogelijk proberen te maken in de minderbedeelde gebieden van de wereld. Om hen bij te staan in hun strijd tegen onwetendheid en afhankelijkheid blijven wij ons inzetten om hen te voorzien van de nodige middelen en mogelijkheden. In dat kader heeft IHH Nederland in het afgelopen jaar maar liefst 6344 behoeftige leerlingen in acht landen voorzien van schoolspullen.

Delen