13 maart 2020

Schoolboeken voor arme Palestijnse studenten

“De sleutel tot ontwikkeling en verdrijving van armoede is onderwijs.” Dat is de gedachte die ons drijft om projecten uit te voeren in het kader van onderwijs in arme landen.

Palestina-Gaza is een van de gebieden die wij prioriteren, omdat het Palestijnse volk sinds 2006 probeert te overleven onder een zwaar embargo. Zij hebben alle middelen nodig om te leven en te overleven. Hun behoefte beperkt zich niet tot voedsel, kleding en onderdak, maar omvat tevens onderwijsspullen.

IHH Nederland deelt regelmatig schoolspullen uit aan arme scholieren in Gaza. We hebben echter geconstateerd dat er tevens universitaire studenten zijn die behoefte hebben aan schoolspullen, met name aan boeken. Om hen te voorzien van boeken en schoolspullen is er een hulpcampagne opgezet door het IHH Jongerenbestuur en de Utrechtse studentenvereniging INSAN.

Met de geldelijke steun die is ingezameld heeft onze partnerorganisatie WEFAQ boeken en schoolspullen uitgedeeld aan 92 studenten van de Al Al-Azhar en Al-Aqsa universiteiten.

Wij willen het IHH Jongerenbestuur, studentenvereniging INSAN en onze donateurs bedanken voor hun inzet, steun en bijdrage.

 

 

Delen