10 mei 2019

Scholen voor de slachtoffers van de aardbeving in Indonesië

Op 28 september 2018 is er een aardbeving geweest op het Indonesische eiland Sulawesi. Het epicentrum van de aardbeving met een kracht van 7,4 op de schaal van richter lag tachtig kilometer ten noorden van de stad Palu. Na de aardbeving volgde een grote en vernietigende tsunami. Door de aardbeving en de tsunami zijn er 2100 slachtoffers gevallen, zijn ruim drie duizend mensen vermist geraakt en zijn 65.000 huizen beschadigd.

IHH Nederland heeft tijdens de eerste dagen van de natuurramp hulp geboden aan de slachtoffers van de aardbeving en de tsunami. De hulp bestond met name uit voedselpakketten, huishoudelijke spullen en medicijnen.

Naast levens heeft de aardbeving ook invloed gehad op het sociale leven. De aardbeving en tsunami hebben serieuze schade toegebracht aan scholen en openbare gebouwen. Veel scholen zijn verwoest en kunnen niet meer gebruikt worden om kinderen van onderwijs te voorzien.

Onderwijs is van groot belang voor een land en voor kinderen. Dat onderwijs behoort niet onderbroken te worden, ongeacht de situatie. Om die reden zijn we met spoed begonnen aan de bouw van twee nieuwe scholen met de naam “broederschap”. Iedere school heeft vier klassen waarin 25 leerlingen lessen kunnen volgen. Zodoende is het voor 200 leerlingen weer mogelijk om onderwijs te volgen.

 

Delen