10 september 2012

Ramadanfeest voor de weeskinderen

Er leven meer dan 143 miljoen wezen op de wereld. De meeste weeskinderen leven op de straten, hongerig, dorstig en zonder bescherming. Het is onze taak om als mens, en voornamelijk als moslim, niet stil te blijven tegenover deze situatie.

Het zijn van een wees is moeilijk..Wij kunnen de wezen nooit begrijpen zonder zelf een wees te zijn. Om een wees te zijn in oorlogsgebieden..een wees zonder onderdak..een wees dat zich moet voeden met vuilnis is  nog moeilijker. Door niemand geholpen en herinnerd worden is wel het allerergst..

Laten we de weeskinderen niet vergeten! Zij hebben onze hulp en genegenheid zo erg nodig, net zo erg als dat wij behoefte hebben aan hun blijdschap en gebeden..

Als IHH Nederland doen wij ons best om deze arme weeskinderen over de hele wereld mededogen te tonen. Er zijn echter nog vele weeskinderen op straten die wij niet kunnen bereiken. We verzoeken daarom de donateurs om de wezen te helpen.

In het kader van het Ramadan Voedselproject zijn we naar vele landen geweest. In deze landen hebben we de weeskinderen bezocht. We hebben met name met de weeskinderen van de sponsorfamilies van IHH Nederland gesproken. Aan de weeskinderen hebben we feestkleding en het zakgeld van de sponsorgezinnen uitgedeeld.

Wij bedanken alle donateurs voor hun hulp

Delen