27 maart 2015

Project schoolartikelen aan kinderen in Gaza

Waar oorlog zich bevindt ontstaat er armoede, honger, tranen en ellende. Oorlog raakt alles en houdt met niets rekening. Oorlog onderscheid geen infrastructuur, ziekenhuizen, scholen, kinderen en huizen van burgers. Oorlog maakt alles kapot en raakt de toekomst van de mensen. Geen plannen en dromen blijven over.

Gaza waar 2 miljoen mensen in een open gevangenis leven. Het embargo vindt al jaren plaats in Gaza. Kinderen in Gaza volgen in moeilijke omstandigheden hun onderwijs. Alle schoolmaterialen van kinderen in Gaza zijn gebombardeerd in de oorlog. Alle kinderen hebben het recht om te studeren en om in veilige omstandigheden naar school te kunnen gaan. Daar horen ook de kinderen in Gaza erbij.

Met het bombarderen van scholen hebben ze het onderwijsrecht van kinderen in Gaza gestolen. Kinderen hebben veiligheid nodig. Daarom is IHH Nederland met het project “schoolartikelen in Gaza“ begonnen. We hebben in Gaza aan de behoeftige kinderen schoolartikelen uitgedeeld en onze project zal doorgaan tot dat alle kinderen het onderwijsrecht in Gaza weer terugkrijgen.

Delen