27 februari 2015

Project geneesmiddelen en medische hulp in Gaza

Het genadeloze resultaten van de oorlogen is zonder twijfel het leven van mensen vernietigen. Duizenden mensen gaan dood of worden invalide. Oorlog heeft zeer negatieve gevolgen voor de mensheid, zowel psychische en fysieke negatieve gevolgen blijven erachter. De oorlog beĆÆnvloedt de kinderen, het beĆÆnvloed de gezinnen en het raakt iedereen.

Door economische omstandigheden hebben mensen na de oorlog geen geld meer om medicijnen te kopen en ziekenhuizen op te knappen. Door financiƫle problemen kunnen gewonde patiƫnten niet behandeld worden in ziekenhuizen.

Door Israƫlische aanvallen op Gaza zijn duizenden mensen gewond geraakt en door tekort aan medische hulp invalide geworden. In Gaza is er naast geneesmiddelen tekort aan alles. Er zijn geen voldoende geneesmiddelen, medicijnen en ziekenhuismaterialen om gewonde patiƫnten te helpen.

Door het embargo is er naast geneesmiddelen ook tekort aan ziekenhuizen en artsen. Het is zo erg dat zelfs ernstig gewonde patiƫnten zonder narcose behandeld worden in kaarslicht. Deze tabel is schande voor de mensheid.

Daardoor is IHH Nederland begonnen met het project geneesmiddelen en medische hulp in Gaza. Om de wonden klein beetje te kunnen verlichten en verminderen hebben we in Gaza geneesmiddelen en medische hulpmiddelen uitgedeeld.

Delen