5 december 2022

Opening van het schoolproject in Gambia

Gambia is met een populatie van 2,2 miljoen het kleinste en armste land in West-Afrika. Net als veel arme landen in Afrika, heeft ook Gambia te kampen met ontwikkelingsproblemen door een tekort aan scholen en andere onderwijsinstituten. Door armoede kunnen veel kinderen niet naar school en worden beroofd van hun recht op onderwijs. Bovendien voldoen de aanwezige ‘schoolgebouwen’, eerder hutten gemaakt van stro en soortgelijke materialen, niet aan de eisen van een kwalitatief onderwijsniveau.

Met de gedachte “Onderwijs is de sleutel tot persoonlijke groei en een betere toekomst.” realiseert IHH NL wereldwijd, voornamelijk in landen in Afrika, schoolbouwprojecten voor een welvarende toekomst. In dit kader heeft de organisatie op 23 november 2022 een school, waarvan de bouw begin dit jaar gestart werd, in het dorp Tanou in de stad Bansang voor gebruik geopend. De opening werd samen met de Minister van Onderwijs van Gambia, mevrouw Claudia Cole gerealiseerd. Verder waren de directeur van IHH Nederland Hüseyin Gündüz, de donateur van de school Selim Tamgüç, vrijwilligers van de organisatie en lokale bestuurders en bewoners aanwezig. Het programma was een waar festijn: onder het genot van maaltijden, lokale muziek en dans en verschillende openingsprogramma’s, werd de vreugde van deze school gevierd.

In het schoolgebouw zijn 5 klaslokalen en een bestuurskamer inbegrepen. Naast het schoolgebouw bevinden zich er een keuken en meerdere toiletten. Op deze basisschool zullen 250 leerlingen onder normale en veilige omstandigheden les volgen.

De organisatie is gedreven om deze schoolbouwprojecten in de toekomst voort te zetten. Dit, om samen een veiligere wereld voor kinderen te bouwen. Een wereld waar kinderen op een normale manier onderwijs kunnen volgen; en niet slachtoffer zijn van kinderarbeid of mensenhandel.

 

Delen