7 oktober 2020

Onze winterhulp gaat door

Het is moeilijk om onder armoede te leven. Voor vluchtelingen die hun land hebben moeten verlaten is dit nóg zwaarder. Het is moeilijk om in de barre winters tenten op te warmen en kinderen te beschermen tegen de kou. Honderd duizenden vluchtelingen bibberen tijdens de lange winternachten van de kou. Daarom steunt IHH Nederland jaarlijks de vluchtelingen uit Syrië en arme gezinnen in Gaza met onze winterhulp projecten.

In de eerste week van december hebben we in Libanon steun geboden aan vluchtelingen die onder zeer erbarmelijke omstandigheden moeten leven. We hebben 700 olie kachels en 1.400 dekens uitgedeeld. De hulp werd voornamelijk geboden aan de vluchtelingen in het kamp ‘Arsel’, waar zich een groot aantal Syrische vluchtelingen bevindt en in andere gemeentes in het zuiden van Libanon.

Ook hebben we steun geboden aan de Palestijnen in Gaza die al jaren onder een zwaar embargo leven. Hier hebben we dekens uitgedeeld aan 190 gezinnen.

Wij zullen tot het einde van de winter deze steun blijven bieden. Indien u ook wilt helpen, kunt u voor €20,- een kachel doneren of voor €15,- een winterdeken.

Delen