27 november 2015

Onze nieuwe kantoor is geopend!

IHH Nederland heeft op 15 november zijn nieuwe kantoor geopend. Omdat de organisatie de laatste jaren flinke groei doormaakt en nog steeds in de lift zit voldeed het oude kantoorruimte niet meer aan de eisen van het bestuur. Na een intensieve zoektocht naar een geschikte kantoorruimte is het bestuur geslaagd om de huidige ruimte te betrekken.

Een groot aantal genodigden, donateurs, buurtbewoners, vrijwilligers van onze organisatie hebben gehoor gegeven aan onze uitnodiging om dit historisch en feestelijk moment mee te maken.

Onder de aanwezigen waren de heer Ali Tahir, voorzitter van IHH Groot Brittannië, M-Plus partij voorzitter; de heer Ekrem Karadeniz en gemeente raadslid mevrouw Neslihan Bedirhanoğlu aanwezig. Daarnaast waren ook verschillende stichtingen en organisaties goed vertegenwoordigd zoals;  verscheidene Diyanet moskeeën, de Amsterdam Suleymaniye moskee, Stichting Kumbet , Stichting Konya, Platform Sivaslılar en vele ondernemers aanwezig.

Na een prachtige smeekbede door imam Ahmet Boz, werd het openingslint geknipt door; de heer Selim Topçu, adviseur bij de Turkse ambassade; de heer Mehmet Akif Özyol, namens de Turkse consulaat en de heer Selami Yüksel, voorzitter van IHH Nederland.

Nadat het lint geknipt was werd er een toespraak gehouden door IHH bestuurslid; Murat Kurt. In zijn toespraak heeft de Heer Kurt het gehad over de grote ontwikkelingen en vooruitgangen binnen de organisatie. Er wordt nu in meer dan 21 landen hulp geboden op het gebied van watervoorzieningen, weeskinderen, landbouw, onderwijs, voedsel, Ramadan-  en Qurbanprojecten en vele andere projecten.  IHH NL probeert zowel in Nederland als in Europa een voorbeeld functie te vervullen door het plannen, organiseren, uitvoeren en verantwoorden van projecten. Vanwege de vele ontwikkelingen en vooruitgangen in de afgelopen jaren is IHH NL sterk gegroeid en is er behoefte geweest aan een groter pand.  Het nieuwe pand van 330 m2 hebben zij mede dankzij de inzet en ondersteuning van de donateurs kunnen realiseren.

Tijdens het openingsprogramma zijn de aanwezigen tevens toegesproken door Selim Topçu en Mehmet Akif Özyol. Zij hebben aangegeven dat zij de werkzaamheden en de inzet van IHH NL nauwgezet volgen en deze zeer prijzenswaardig vinden. Zij hebben benadrukt dat de werkzaamheden van IHH NL onmisbaar zijn voor de mensheid en zijn er van overtuigd dat met de nieuwe locatie, IHH NL deze hulpverlening nog beter kan voortzetten in de toekomst.

Selami Yüksel, begon zijn toespraak met het bedanken van de aanwezigen voor hun aanwezigheid en met het verafschuwen van de aanslagen in Parijs. Hij heeft in zijn toespraak informatie gegeven over de hulpverlening die IHH NL biedt in de verschillende landen waar zij actief zijn en heeft hier een aantal belangrijke cijfers bij genoemd.

Tot slot gaf IHH bestuurslid Huseyin Gündüz een presentatie met de statistieken en verschillend beeld materiaal over de projecten en de hulp die wordt verleend door de organisatie.

Na de gehouden toespraken werd de taart aangesneden en onder het genot van verscheidene lekkernijen, bereid door IHH vrijwilligers, werd er gegeten en gedronken. Al met al, een succesvolle opening en mooie start van het nieuwe pand!

 

Delen