17 januari 2023

Onze Fokgeiten Hulpproject 2022

Als IHH Nederland ondersteunen wij de afgelopen jaren arme gezinnen in verschillende landen door hen te voorzien van een duurzame geitenproject. Vanwege het woestijnklimaat en de droogte in vele landen in Afrika, ondersteunen wij de landen op een duurzame manier met het geitenproject. In 2022 hebben wij in vier landen 125 families voorzien van 625 geiten.

IHH Nederland ondersteunt arme gezinnen in Afrika door hen jaarlijks geiten te geven. In dit kader is het project in Somalië, Gambia en Tsjaad gerealiseerd. Zodoende hebben we met hulp van onze donateurs en lokale partnerorganisatie, arme families voorzien van een duurzaam inkomen.

Omdat geitenmelk na moedermelk qua voedingswaarde het belangrijkste voedingsmiddel is, is deze vooral erg belangrijk bij het voeden van arme kinderen. Kinderen uit arme gezinnen die niet genoeg eten hebben, kunnen makkelijk overleven op geitenmelk.

Door dit project te realiseren, draagt IHH Nederland bij aan het creëren van duurzame oplossingen voor werkgelegenheden. Veeteelt is een veelzijdig gebied om deze duurzame oplossingen in Afrika uit te breiden. Naast werkgelegenheid, is dit project voor de bevolking ook een bron van voedingsstoffen. Behoeftige families in Somalië, Niger, Gambia en Tsjaad, in het bijzonder weduwen en weeskinderen, consumeren en verkopen het melk van de geiten. Daarnaast kunnen geiten zonder moeite overleven in omstandigheden die voor andere dieren ongunstig zijn. Bovendien kunnen geiten ieder jaar twee keer jongen krijgen waardoor een kleine kudde snel uit kan groeien tot een grote.

Humanitaire hulpprojecten vormen een belangrijke noodzaak voor Afrikaanse landen, die getroffen zijn aan economische en politieke crisis. Door mensen in deze gebieden te helpen, dragen we bij aan een duurzame toekomst waarin individuen zorgeloos kunnen genieten van hun meest primaire levensbehoeften.

 

Nr Land Bedrag Aantal
1 Gambia  €                 10.000,00 125
2 Tsjaad  €                 20.000,00 310
3 Somalië  €                 15.000,00 190
Totaal  €                 45.000,00 625

 

Delen