22 juni 2021

Noodhulppakketten aan 1000 families in Sri Lanka

De Covid-19 pandemie heeft in vele arme landen hulpbehoeftigen en hun levensomstandigheden zwaar getroffen. Door verschillende projecten te realiseren zet IHH Nederland zich in voor deze mensen. In dit kader hebben we in Sri Lanka 1000 nood-voedselpakketten uitgedeeld. Deze voedselpakketten bestonden uit 5 kg rijst, 1 kg meel, 1 kg suiker, 500 gr noedels en 500 gr linzen.

Sri Lanka is een eiland ten zuiden van India en telt 23 miljoen inwoners, waarvan 10% moslim is. De Indiase variant van het virus verspreid zich snel, waardoor dagelijks 2000-2500 nieuwe ziektegevallen en 50-100 sterftegevallen vastgesteld worden. Ondanks de strenge maatregelen zijn er van de totaal 239.689 gevallen, tot nu toe 2581 burgers overleden. Om het virus te bestrijden worden ambtenaren en 60 plussers gevaccineerd. Het totaal aantal gevaccineerde vormen %11,1 van de bevolking. Deze cijfers tonen aan dat het land moeite heeft met bestrijden van het virus. Bovendien hanteert de overheid een de facto totale lockdown, waardoor humanitaire hulpvoorzieningen noodzakelijker zijn dan ooit. Wij observeren als organisatie dat noodhulpprojecten, zoals de voedselpakketten, groot impact hebben op de bevolking.

Als IHH Nederland hebben wij door jullie donaties Sri Lanka kunnen helpen, die naast de pandemie ook te kampen heeft met armoede. Wij zullen onze projecten ongetwijfeld blijven voortzetten voor onze medemens.

Delen