3 maart 2018

Noodhulp redt levens

Er doen zich regelmatig natuurrampen voor in de wereld. Droogte, extreme regen en aardbevingen zijn veel voorkomende voorbeelden van natuurverschijnselen die vaak een verwoestende spoor achterlaten. Als gevolg van deze natuurrampen ontstaat er dan ook vaak hongersnood, armoede en verspreiden ziektes zich.

Ook hebzucht en drang naar macht van enkele individuen kan verwoestede gevolgen hebben voor de overige mensen. Miljoenen mensen worden gedwongen om hun land te verlaten en onder erbarmelijke omstandigheden hun leven voortzetten in vluchtelingenkampen e.d.
Of het nu om natuurrampen gaat of om onrecht, IHH NL richt zich vooral op de mensen die het het zwaarst te verduren hebben in de wereld.

Al een kwart eeuw is IHH NL bezig om zich op verschillende plekken in de wereld in te zetten voor deze doelgroep. Vaak op juist die plekken die lastig te bereiken zijn, in moeilijke klimaten en onder zware omstandigheden. Zo zijn wij zonder tussenkomst van derden direct in contact met hen die onze hulp het hardst nodig hebben. Gedreven, integer, georganiseerd en met groeiende capaciteit zullen wij ons blijven inzetten voor hen die afhankelijk zijn van hun medemens.

Indien er geld overblijft van het noodhulp project, wordt dit bedrag ten alle tijden voor hetzelfde land ingezet. Wij zullen dan het overblijvende bedrag gebruiken voor langdurige projecten in het desbetreffende land.

Delen