31 december 2021

Naaimachine hulpproject voor Arakan-vluchtelingen

Al jaren worden moslims in de staat Rakhine (Myanmar) systematisch onderdrukt. De onderdrukkingen hebben gaandeweg vorm van genocide en massale bloedbaden in dorpen aangenomen. Vanwege de uitmoordingen, onderdrukkingen en toenemende vervolgingen, hebben Arakan-moslims noodgedwongen hun toevlucht in buurlanden zoals Bangladesh moeten zoeken.

De migratiebeweging, die begon in 1982, bereikte hoogtepunt in 2017. Alleen al in Bangladesh leven er 1.2 miljoen Arakan-vluchtelingen. Bijna alle Arakan-vluchtelingen in Bangladesh leiden een geïsoleerd bestaan in een kleine regio van de stad Cox’s Bazar, in het oosten van het land. De vluchtelingen leven in slechte omstandigheden en verblijven in tenten die gemaakt zijn van bamboebomen en nylon. Het enige wat het in leven houdt, is de humanitaire hulp die ze ontvangen.

IHH Nederland investeert in duurzame projecten om behoeftige mensen een kans in de toekomst te bieden. De Arakan-moslims in Bangladesh beschikken niet over de middelen om te werken of veeteelt en landbouw activiteiten te verrichten. Om deze vluchtelingen een kans te bieden hebben we in februari en december 2021, totaal 237 naaimachines gedistribueerd. De families die deze naaimachines in ontvangst nemen zullen in hun tenten zowel voor hun eigen families als omwonenden naaien en zodoende een centje verdienen.

Wegens de afwezigheid van elektriciteit zijn er handmatige naaimachines uitgedeeld. De kosten van een naaimachines, inclusief de transportkosten, bedraagt €75,- Voor dit kleine bedrag zullen families in de Arakan-vluchtelingenkamp in hun eigen behoeften voorzien.

 

Delen