28 september 2020

Mobiele marktkraam project

Als IHH Nederland, voeren wij in 28 landen projecten uit in verschillende categorieën zoals voedsel, water, weeskinderen, gezondheid, landbouw, veeteelt, onderwijs en sociale ondersteuning. Met een budget van 5.5 miljoen euro helpen wij ieder jaar ongeveer 1.200.000 mensen.

In de afgelopen jaren hebben we met name aandacht besteed aan duurzame projecten met als doel het bevorderen van de leefomstandigheden van de armen. Het gezegde luidt: “Geef een man een vis en hij heeft eten voor één dag. Leer een man vissen en hij heeft eten voor heel zijn leven.” In die geest hebben wij als IHH besloten om mensen te voorzien van mobiele marktkramen in Indonesië, zodat armere mensen hun gezinnen kunnen onderhouden. Onze partnerorganisatie zal waken over de voortgang van het project.

Indonesië is gelegen in Zuidoost-Azië en heeft met ruim 250 miljoen moslims de grootste moslimbevolking ter wereld. Met 17.000 eilanden is Indonesië tevens de grootste archipelstaat ter wereld. Op 27 december 1949 verkreeg Indonesië haar onafhankelijkheid na eeuwenlang een kolonie te zijn geweest van Nederland.

Hoewel het sindsdien beter gaat met het land leeft elf procent van de bevolking nog steeds onder de armoedegrens. Dat zijn ongeveer 28 miljoen mensen. Vanwege de lage kosten van de kramen kan ons project in een land als Indonesië bijdragen aan het onderhoud van honderden gezinnen. De kramen kosten namelijk 350 euro, een klein bedrag in verhouding tot het positieve effect dat de kramen zullen hebben op het leven van arme gezinnen.

Recentelijk hebben we op 25 december 2020 65 marktkramen overhandigd aan behoeftige gezinnen. Tot nu toe hebben we 179 gezinnen voorzien van een marktkraam en daarmee een inkomstenbron.

De prijs van een marktkraam is 350 euro. Donateurs die een kraam bekostigen krijgen een video, foto’s en een rapport toegestuurd als bewijs van aflevering. Daarnaast zal de naam van de donateur op het kraampje geplaatst worden.

Wij als IHH hechten veel waarde aan dit project en willen in 2021 minimaal 100 gezinnen voorzien van deze kramen. Wij vragen u om ons te helpen bij het realiseren van dit doel.

 

 

Delen