22 november 2014

Medische hulpmiddelen overgebracht naar Albanië

De medische hulpmiddelen die gehaald zijn vanuit Nederland, zijn in de naam van IHH Nederland overgebracht naar de ziekenhuizen van één van de armste landen in Europa: Albanië.

In deze hulpverlening van IHH Nederland betreft de 61 elektrische bedden, 27 kasten, 36 matrassen en 5 stuks rolstoelen die naar de eerste hulp units zijn gebracht van vier ziekenhuizen die zich bevinden in Albanië. De middelen zijn vanuit Maastricht naar de hoofdstad Tirana gebracht. In samenwerking met de partner hulporganisatie in Albanië, genaamd Stichting ALSAR, heeft met IHH Nederland een coöperatie verwezenlijkt. De middelen zijn overgedragen aan vier ziekenhuizen, waarvan twee universiteitsziekenhuizen zijn.

Vice-minister van Gezondheid van Albanië was een van de geattendeerde bij de ceremonie van overhandiging van medische hulp. Milva Ekonomi, de vice-minister van gezondheid van Albanië, heeft een toespraak gehouden waarbij de media veel attentie heeft getoond. Hierbij hielden het bestuurslid van IHH Nederland, Murat Kurt, en bestuurslid van Stichting ALSAR, Mehdi Gurra, elk een toespraak.

Delen