13 juli 2011

Medische hulpgoederenproject Marokko

Internationale Humanitaire Hulporganisatie (IHH Nederland) helpt gehandicapten in Marokko aan medische en orthopedische hulpmiddelen. Ook heeft IHH Nederland in 2010, 400 gehandicapten in verschillende dorpen geholpen aan rolstoelen, verstelbare bedden, douche en toiletrollys, elektronrolstoelen nog veel meer hulpgoederen. Daarbij is samengewerkt met de lokale Marokkaanse autoriteiten en hulporganisaties.

De IHH Nederland heeft het verzoek van een organisatie in Marokko gehonoreerd en gaat twee containers met verschillende hulpgoederen naar Marokko sturen. In de afgelopen periode is er een inventarisatie gemaakt van gehandicapten die afhankelijk zijn van een ander. Voor de inventarisatie zijn vele dorpen en woongebieden in Marokko bezocht en zijn de gehandicapten getraceerd. Deze mensen krijgen, afhankelijk van hun handicap elektroscooter, gewone rolstoel, verstelbare bed met matras en nog veel meer hulpmiddelen.

Hierdoor worden de vele gehandicapten onafhankelijk en meer mobieler en worden de naaste familieleden vooral vrouwen, ontlast van het dragen van hun zoon of een dochter.

Dank zij de financiële steun van onze donateurs kunnen we de gehandicapten meer vrijheid en mobiliteit bieden in hun leven. Ook gaan meer jongeren die in het bezit zijn van een elektrorolstoel of een gewone rolstoel naar school.

Ook uw financiële steun is daarbij hard nodig. Help vrouwen, mannen en kinderen met beperking in Marokko aan meer vrijheid en mobiliteit. Steun het project ‘hulpgoederenproject Marokko’. Dit doet u door uw gift over te maken op rekeningnummer 446.446.1 t.n.v. de IHH Nederland.

Voor een overzicht van onze projecten verwijzen wij u naar onze website www.ihhnederland.nl. Bezoek ook onze kantoor aan de Lodewijk van Dysselstraat 45. 1064 HL Amsterdam.  020 / 337 41 20

FOTOP1060144 P1060150P1060266 P1060267

Delen