6 februari 2022

Landbouw Projecten 2021

Alhoewel we in de 21e eeuw leven, een tijdperk waarin industrie en technologie hoogtij vieren, vormt landbouw nog steeds een belangrijke inkomstbron voor de mensheid. Wegens de klimaatcrisis, die vruchtbare landbouwgronden aantasten, en de toenemende consumptie van grote landen, is het belang van landbouw groter dan ooit. Daarbij komt kijken dat landbouw een belangrijk aspect is van strategische inkomstbronnen. Hierdoor worden in de landbouwsector allerlei nieuwe projecten en -branches ontwikkeld.

Landbouwactiviteiten vormen ook een belangrijk aspect bij de vooruitgang en ontwikkeling van arme landen. Wegens het gebruik van primitieve en traditionele middelen kunnen deze landen echter niet optimaal profiteren van hun activiteiten. Bovendien kunnen deze mensen wegens armoede geen zaden of stekken veroorloven, waardoor vruchtbare gronden futloos blijven.

Het realiseren van landbouwprojecten is een van de meest efficiënte en lucratieve manieren voor armoedebestrijding. Voor behoeftige mensen zijn voornamelijk het voorwerken van landbouwgronden en het aanleren van landbouwtechnieken een van de belangrijkste duurzame projecten op dit gebied.

IHH Nederland realiseert sinds recente jaren duurzame landbouwprojecten. In 2021 is een rijstverbouwingsproject, op een grondoppervlak van 200 are, in Tsjaad gestart. Dit jaar zullen daarvan minstens 200 families profiteren. Bovendien hebben we in 5 landen in totaal 447840 fruit en groente stekken geplant, waar duizenden hulpbehoeftige mensen in de toekomst van zullen profiteren.

In tijdens als deze, waarin natuurgebieden bedreigd worden, zullen wij alles op alles zetten om middels onze landbouwprojecten onze leefgebieden groener en duurzamer te maken.

Delen