7 december 2022

Kulliya complex in Malawi gereed voor gebruik

IHH Nederland is ervan overtuigd dat het onheilspellende lot van Afrika verholpen kan worden, door te investeren in het onderwijs. Vandaar zijn de onderwijsprojecten in Afrika grote aandachtspunten van de organisatie. In dit kader heeft de organisatie een kulliya project in Malawi, een land in Zuidoost-Afrika, ontwikkeld en recentelijk voor gebruik geopend. In het kulliya complex zijn een school, weeshuis en cultureel centrum inbegrepen.

De redenen voor achteruitgang en armoede in Afrika zijn niet zozeer financiële aspecten, maar eerder de onbekwaamheid om in de potentiele en aanwezige bronnen te investeren. Om dit te bewerkstelligen moet de samenleving bijgeschoold worden, zodat bekwame mensen aan een ontwikkelingsplan kunnen werken. Om deze mensen op te leiden, is het van groot belang om te investeren in onderwijsinstituten. Mede hierdoor ligt de focus van de organisatie sinds recente jaren op het realiseren van bouwprojecten, zoals (basis) scholen, weeshuizen en culturele centra.

Op 11 november 2022 heeft de organisatie de openingen van het kulliya complex ‘Ar-Rahma’ en de ‘Vivid Dream’ school in Zomba, op 300 km afstand van de hoofdstad Lilongwye, verwezenlijkt. Dit proces werd onder coördinatie van een van de jongeren bestuurders, Talha Uluçay, en de partnerorganisatie in Malawi; samen met een groot publiek en programma gerealiseerd.

De school van het kulliya complex heeft een totale oppervlakte van 346 vierkante meter. Op deze school zullen 180 leerlingen, tussen de 8-16 jaar, onderwijs volgen. Het gebouw heeft 6 klaslokalen, een lerarenkamer en 2 kantoren ter beschikking.

Het weeshuis van het kulliya complex heeft een totale oppervlakte van 153 vierkante meter. In dit weeshuis zullen 36 jongens tussen de 8-14 jaar verblijven. Het weeshuis heeft meerdere slaapzalen, een kantine, keuken, badruimte en kantoor ter beschikking. Deze weeskinderen zullen in dit weeshuis een veilig onderdak hebben en van allerlei behoeften zoals gezonde maaltijden, kleding en onderwijs voorzien worden.

Het culturele centrum van het kulliya complex heeft een totale oppervlakte van 278 vierkante meter. In dit centrum zullen in totaal 2 klaslokalen, 60 kinderen onderwijs volgen. Bovendien bevindt zich er in het complex een gebedsruimte, met een capaciteit van 250 mensen, en 6 badruimtes. Dit culturele centrum zal voor de bevolking en publieke educatie van Malawi veel voordelen met zich meebrengen.

“Onderwijs is de sleutel tot persoonlijke groei en een betere toekomst.” Dit soort projecten dragen bij aan de ontwikkeling, welvaart en vrede van ontwikkelingslanden.

Delen