31 december 2021

Kippenproject Afghanisan

IHH Nederland is continu bezig met het ontwikkelen van initiatieven om de behoeftige inwoners van Afghanistan, verscheurd door oorlogen, zelfredzaam te maken.

In Afghanistan wordt al decennialang oorlog gevoerd, waardoor mensen mensen vaak gedwongen moeten verhuizen (vluchten) naar andere delen van het land of buurlanden. Vluchtelingen binnen het land verduren hun leven met de steun van hulporganisaties. Voor de oorlog hadden al deze mensen een normaal bestaan. Ze deden aan veeteelt en landbouw om hun inkomen te voorzien. Helaas heeft de oorlog hier een einde aan gebracht. Deze vluchtelingen zijn continue afhankelijk van de hulp van humanitaire organisaties. In tijden waarin deze hulp stopt komen verschillende crisissen voor.

De lange periode van oorlog heeft niet alleen het leven van Afghaanse vluchtelingen, maar ook de inwonenden enorm aangetast. Wegens een tekort aan werkgelegenheid is armoede toegenomen, waardoor veel Afghanen geen toegang tot basis voedingsmiddelen hebben.

Voor zulke plekken zijn duurzame projecten, middels kleine bijdragen, van groot belang. In dit kader is IHH NL sinds 2019 actief, om het kippenfokkerij project in Afghanistan in stand te houden. De gezinnen die elk 50 kippen en een kleine kippenhok krijgen, profiteren op korte termijn door de eieren te verkopen. Middels deze campagne heeft de organisatie sinds 2019 ondersteuning geboden aan 29 Afghaanse families.

 

Delen